15-20 MINUTA SEKSA: DA LI JE PREVIŠE KRATAKO? -

15-20 MINUTA SEKSA: DA LI JE PREVIŠE KRATAKO?

OČEKIVALI STE DA VAM SEKS TRAJE DUŽE, ALI VI IMATE „SVEGA“ 15-20 MINUTA SEKSA. DA JE TO NORMALNO?

 

Odlično pitanje!

Možda vam zvuči da 15-20 minuta seksa nije baš nešto dugo, ali to je zapravo daleko od proseka – i potpuno je normalno. Iako je teško ove stvari meriti u studijama, seks uobičajeno traje u proseku nešto više od 5 minuta.

Međutim, nije iznenađenje što ste zabrinuti koliko dugo možete imati seks pre nego što dođete do vrhunca. Mediji veličaju dugačak seks i čini vam se da ako vam je seks kraći, vaš partner će biti manje zadovoljan. Ali istina je sasvim drugačija od toga.

Ukoliko vi i vaš partner uživate u seksu, dužina seksa verovatno neće imati mnogo značaja. Zato umesto da se koncentrišete na to koliko dugo treba traje seks. Vi se fokusirajte se na to da li se vi i partner osećate sigurno i udobno tokom seksa. Da li ste oboje uzbuđeni zbog onoga što se dešava. Šta želite i koje su vaše granice.

Ako ste još zabrinuti o tome koliko dugo traje seks, razgovarajte sa svojim partnerom. Da li su zadovoljni seksom koji imate? Da li žele da traje duže?

 

PROČITAJTE: 9 razloga zbog kojih treba da imate seks svaki dan

 

Naravno, seks je više nego penetrativni seks. Seks može uključivati ljubljenje, oralni seks, ručni seks, igračke i još mnogo toga.

Kada proširite vaše vidike i drugačije razmišljate o seksu, on neće morati da se završi kada vi ejakulišete.

Bez obzira kakav seks imate, vodite računa da se vi i vaš partner bavite seksualnim zdravljem. Koristite kondome, redovno se testirajte na seksualno prenosive infekcije i koristite preparate za kontrolu rađanja ukoliko još uvek niste spremni da imate decu.

Uverite se da oboje razumete i poštujete saglasnost i granice.

Zdravlje vas i vašeg partnera mora biti uvek na prvom mestu!

A sto se tiče 15-20 minuta seksa, to je sasvim dovoljno da oboje budete srećni i zadovoljni!

Nadamo se da vam je ovaj članak bio zanimljiv. Ukoliko jeste podelite ga sa vašim prijateljima,bićemo vam zahvalni!

 

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: marketing@aloavera-centar.rs

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, i nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci ishrani na ovoj internet stranici nisu zamena uravnoteženoj ishrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.