Aloe vera gel- pogledajte video kako da napraviti gel od aloe - Aloa Vera Centar

Aloe vera gel- pogledajte video kako da napraviti gel od aloe

Aloja vera gel je idealno sredstvo za negu vaše kože i kose. Aloe vera ima puno lekovitih svojstava. Poznata je kao izuzetno učinkovita kod sunčevih opekotina. Dobro je imati ovakvu biljku pri ruci pogotovo sto uzgoj aloe vere nije previše zahtevan.

Da biste napravili aloe vera gel potrebno je nekoliko svežih i zrelih listova ove biljke…Gel se najčešće koristi za lečenje opekotina od sunca, promrzlina, herpesa, hirurških rana i dekubitusa.

 

Kako napraviti aloe vera gel

 

Aloe vera gel možete pripremiti sami. Sve što vam je potrebno je zdrava biljka aloe.

 

1.Odsecite list biljke. U njemu ima sasvim dovoljno svežeg, zdravog gela. Kako je gel aloe lako kvarljiv, nas savet je da pripremate manju količinu. List ili dva, pogotovo ako su veći, dovoljni su za pola šoljice gela. Ukoliko imate mladu biljku, vodite računa da ne odsečete previše odjednom jer je tako možete oštetiti.

 

2.Ocedite sok 10-ak minuta. Postavite listove aloe u posudu i pustite neka sok iscuri. Sok može biti iritantan za kožu jer sadrži lateks, pa je najbolje iscediti ga.

 

3.Oljuštite listove. Najbolje je koristiti ljuštilicu za povrće kako biste odstranili zeleni deo lista. Ljuštite pažljivo sve dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini lista.

 

4.Zahvatite malom kaščicom i uzmite gel. Gel aloe se lako kašičicom odvojaja od lista. Celu sadrzinu stavite u čistu posudu.

5.Gel možete pomešati s nekim od prirodnih konzervansa poput vitamina C. Ako ste dobili više gela i želite ga sačuvati mjesec ili dva, umešajte 500 mg vitamina C za svaku ¼ šoljice ili dodajte nekoliko kapi ulja s vitaminom E. Promiješajte sastojke pomoću blendera.

6.Prespite gel u čistu staklenu posudu. Ukoliko koristite neko od sredstava za čuvanje hrane, gel možete čuvati i do mesec dana u frižideru. Bez tih sredstava gel je upotrebljiv jednu do dve nedelje.

7.Koristite gel. Gel možete koristiti kod opekotina od sunca, ali i za hidriranje kože. Od njega možete pripremiti i druge domaće lekovite preparate. Gel je najbolje je koristiti kod površinskih iritacija kože. Možete pomešati ½ šoljice aloe s ¼ šoljice otopljenog kokosovog ulja – tako ćete dobiti lekoviti hidratantni losion za masažu.

 

Nepropustite da pročitate:Aloe vera sok – Napravite sok u jednostavna 4 koraka.


Pogledajte video u kome je objašnjeno kako da napravite aloe vera gel:

 


 

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: marketing@aloavera-centar.rs

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, i nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci ishrani na ovoj internet stranici nisu zamena uravnoteženoj ishrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.