Aloe vera sok - Napravite sok u jednostavna 4 koraka. - Aloa Vera Centar

Aloe vera sok – Napravite sok u jednostavna 4 koraka.

U Egiptu su Aloe veru nazivali biljkom besmrtnosti, a Indijanci su verovali da je to štapić s neba. Možda ste već i upoznati s nekim od lekovitih svojstva aloe vere, a možda ste je već i sami koristili u slučaju opeklina, ogrebotina i posekotina. Sama aloja je za uzgajanje jednostavna, a srž njenih listova ima lekovita svojstava i široku primenu.

 

Aloe vera sok

Konzumiranje soka od aloe vere je izuzetno korisno za vaše telo zbog velikog broja lekovitih sastojaka. Dok se gel aloe vere možete koristi kao krajnje rešenje pre svega za probleme sa kožom , aloe vera sok možete koristiti kao preventivu za mnogobrojne bolesti.

Svakodnevna upotreba aloe vere će definitivno osigurati dobro zdravlje. Zbog toga morate da znate pravu proceduru pravljenja soka od aloe vere.

Porčitajte članak:Aloe vera vrste – dve najčešće vrste koje se uzgajaju

 

Napravite aloe vera sok u 4 jednostavna koraka

 

Korak1:

Uzmite list aloe vere i operite ga sa vodom. Osušite list i odsecite izmedju 2-3 cm osnove lista koja je beličasta. Potrebna količina aloe za jednu čašu soka je polovina lista. Ukoliko je list tanak i mali ,iskoristite čitav list.

 

Korak2:

Sada uzmite list iz kog ćete iscediti gel. Počnite tako što ćete odseći trnove koji se nalaze duž obe bočne strane lista. Sada list ima samo spoljnu kožu koja je ostala na gornjem i donjem delu. Ona se treba takođe ukloniti kako bi se mogao ‘’istrugati’’ gel. Uzmite oštar nož i skinite kožu sa gornje i donje strane lista.

Korak3:

Kada skinete kožu lista sa svih strana ostaje vam debeo sloj gela. Gel ubacite u posudu, dodajte hladnu vodu, i properite gel koji ne može da se očisti tekućom vodom.

Korak4:

Premestite gel iz posude u blender. Dodajte 1 litar vode u blender. Izmešajte dobro kako biste od gela napravili sok. Ukoliko želite gušći aloe vera sok, možete ga dobiti tako što ćete dodati manje vode.

Sok je gotov! Sipajte ga u čašu i popijte.

Vodite računa da sok popijete što je pre moguće, najbolje bi bilo nakon što ga napravite.

 

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: marketing@aloavera-centar.rs

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, i nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci ishrani na ovoj internet stranici nisu zamena uravnoteženoj ishrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.