Gubitak težine: 5 namirnica za smanjivanje telesne masnoće

Gubitak težine: 5 namirnica za smanjivanje telesne masnoće

Kažu da smo mi ono što jedemo i ja lično mislim da je to apsolutno tačno, posebno kada je u pitanju gubitak težine.

U stvari, hrana koju jedete ima ogroman efekat na količinu težine koju izgubite i koliko brzo izgubite.
Nedavno sam pronašao vrlo korisnu listu namirnica koje spaljuju masti i ubrzavaju gubitak težine.

Uzeo sam 5 od tih namirnica i posvetio sam se tome da pronađem još više dokaza o njihovim prednostima od pouzdanih izvora a rezultat je post koji čitate.

Ove namirnice za skidanje masti ne samo da će vam pomoći da izgubite težinu brže, već ćete takođe poboljšati svoje opšte zdravstveno stanje. Hajde da počnemo.

1. Jaja

JAJAJaje za doručak je korisnije od bilo kog drugog doručka jer može pomoći da izgubite do 65% više težine.
Studije su više puta pokazivale da obroci jaja povećavaju punoću i smanjuju unos hrane tokom kasnijih obroka, u poređenju sa drugim obrokama sa istim sadržajem kalorija.
Jaja su ključna komponenta bezbrojnih recepata ishrane koja vam može pomoći da izgubite do 10 kilograma za mesec dana!

2. Pileće grudi

PILECE GRUDIPileće grudi podstiču gubitak težine zbog leucina. To je amino kiselina koja pomaže telu da zadrži mišiće i spaljuje više kalorija.
100g belog pilećeg mesa obezbeđuje 23 grama proteina što vam može pomoći da povećate nivo sitosti.
Konzumiranjem pilećih grudi, bez prženja, unosićete manje kalorija, a to će vam svakako pomoći pri smanjenju telesne težine.

3. Zeleni čaj

ZELENI ČAJZeleni čaj sadrži epigalokatehin galat (EGCG) koji je naučno dokazan da ubrzava ljudski metabolizam.
Nekoliko studija sugerišu da kofein u zelenom čaju može ubrzati metabolizam, povećati oksidaciju masti i poboljšati aktivnost insulina.
Da bi se spalila mast, prvo se mora razbiti u masnoj ćeliji i preseliti u krvotok. Aktivna jedinjenja u zelenom čaju mogu pomoći u ovom procesu povećavajući efekte nekih mastnih hormona.

4. Kokosovo ulje

KOKOSOVO ULJEStudije i dalje pokazuju da esencijalne masne kiseline u kokosovom ulju mogu trajati duže, što vam omogućava da jedete znatno manje kalorija dnevno.
Jedna važna osobina kokosovog ulja jeste to što je „termogena“ – konzumiranje hrane povećava potrošnju energije (sagorevanje masti) u poređenju sa istom količinom kalorija od ostalih masti.
Kada je u pitanju kokosovo ulje i gubitak težine, studije pokazuju da je supstanca prilično efikasna. Konkretno, može smanjiti abdominalnu gojaznost kod žena. Takođe pomaže metabolizmu vašeg tela.

5. Čili Paprike

Ove čili paprike sadrže jedinjenje pod nazivom ‘Capsaicin’, koji okreće toplotu u vašem tijelu što olakšava sagorevanje viška kalorija i vatra vašeg metabolizma.
Dodavanje čili paprika u vašu ishranu podržava upravljanje težinom i sveobuhvatno dobro zdravlje jer su nisko-kalorične i pune hranljivih materija. Studije pokazuju da kapsaicin u čili paprikama smanjuje unos kalorija tokom obroka. Jedna studija pokazala je da dodavanje crvenih paprika u predjelo smanjuje unos kalorija za 189 kcal.

 

PROČITAJTE: Izbalansirana ishrana – šta to znači?

 

SAVET ZA TOPLJENJE MASTI: Doručak sa visokim proteinom

Mnogo je lakše izgubiti težinu kada započnete svoj dan uz zdrav doručak sa visokim sadržajem proteina. Zdrav doručak sa visokim sadržajem proteina održava nivo hormona i nivo šećera u krvi, što omogućava da vaš metabolizam radi na višem nivou i sagorije više kalorija.
Doručak sa visokim sadržajem proteina smanjuje glad i pomaže ljudima da uzimaju do 135 manje kalorija kasnije u toku dana.
U 2009. godini, jedna studija je otkrila da je doručak sa visokim sadržajem belančevina pružio veća osećanja punoće u poređenju sa visokim proteinskim ručkom ili večerom.

P.S. Dobro bi bilo da sa vremena na vreme očistite organizam od toksina. To možete uraditi pomoću programa za detoksikaciju koji za devet dana izbacuje sve toksine iz organizma!

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: info@aloavera-centar.rs

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, i nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci ishrani na ovoj internet stranici nisu zamena uravnoteženoj ishrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.