Najčešći uzroci povećanja telesne težine - Aloa Vera Centar

Najčešći uzroci povećanja telesne težine

 

Postoji nekoliko uzroka povećanja telesne težine. Srećom svi ti uzroci su rešivi, a sama promena načina življenja će vam pomoći u njihovom ublažavanju. U većini slučajeva, stres i povećanje telesne težine se povezuju kao nešto što se slaže u takvim okolnostima.

 

Ovo su najčešći uzroci povećanja telesne težine

 

Emocionalno preopterećenje

Strah je veliki krivac emotivne hrane. On se najčešće javlja kroz nezadovoljstvo ili  kada primite neočekivan udarac, na primer, smrt u porodici. Bilo koja ova stvar može od nas potražiti nešto „ugodno“. Kada je dijete u opasnosti, on često plače i traži bebinu bočicu ili grudi da oslobodi sve što se dešava. Mi isto radimo, ali sa čizburgerima i kolačima.

Nedovoljno sna

Ustanemo ujutru i učinimo sve što je moguće da prođemo kroz dan, ali smo ljuti i naša volja nestaje. Hormon leptin, pomaže u kontroli našeg apetita. Manje spavanja može prekinuti pravilno funkcionisanje ovog hormona i često uzrokuje žudnju za ugljenim hidratima.

Bez vežbi

Redovna vežba sama po sebi je sjajan način za ublažavanje anksioznosti i povećava nivo serotonina, prirodnog smirujućeg hormona. Dobar posao će vam pomoći da bolje spavate, što vam omogućava da se prejedite itd… Zapalite te kalorije!

Potrošite više kalorija kroz fizičku aktivnost. Prava ishrana i fizička vežba su od suštinskog značaja za mentalno i fizičko zdravlje. Zato samo napred. Povećanje telesne težine može doći kao rezultat povećanog apetita koji se najčešće javlja tokom nedostatka fizičke aktivnosti.

 

IZDVOJENO:Gubitak težine: 5 namirnica za smanjivanje telesne masnoće

 

Alkohol

Koliko puta ste vi ili neko koga znate popili piće ili dva da biste se smirili kada ste zabrinuti zbog životne situacije koja izaziva haos? Ovo je kratkoročna korekcija koja će ometati apetit i čak izazvati glad. Alkohol je često uzrok prekida u vašeg sna, a nedostatak sna smo već naveli kao uzrok povećanja telesne težine.

 

Lekovi

U zavisnosti od lekova koje uzimate i vašeg metabolizma, oni mogu uzrokovati povećanje telesne težine. Neki lekovi takođe mogu uticati na navike u ishrani, pa razgovarajte sa svojim doktorom o tome.

 

Ukoliko vam se svideo naš članak „Najčešći uzroci povećanja telesne težine“ podelite ga sa svojim prijateljima.

Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: marketing@aloavera-centar.rs

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, i nisu zamena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci ishrani na ovoj internet stranici nisu zamena uravnoteženoj ishrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.